Yeminli Tercüme İstanbul

Yeminli tercüman tarafından tercüme edilen belgelere yeminli tercüme denir.

Yeminli tercüman kime denir?

Noterde yemin ederek yemin zaptı olan kişilere yeminli tercüman denir.

İstanbul yeminli tercüme belgeleri hangileridir?

Diploma, transkript, diploma eki, doktor raporları, nüfus kâğıt örneği, pasaport, taahhütname, doğum belgesi, bekârlık belgesi, nüfus kâğıt örneği, tasdikname, sabıka kaydı belgeleri, boşanma kararları, vekaletname, vergi levhası, sözleşmeler, boşanma kararları…

Yeminli tercüme nasıl yapılır?

Tercüme bürosu yeminli tercümanı tarafından tercümesi yapılmış bir belge üzerinde yeminli tercümanın adı-soyadı, doğru ve aslına sadık kalınarak çeviri yapıldığını ifade eden yazı, imzası ve şirket mühür bulunmalıdır. Bu belgeler noterde onay yapılırsa noter onaylı yeminli tercüme belgeleri denir.

Valilik, kaymakamlık, göç idaresi, üniversiteler, nikâh daireleri, tapu, mahkemeler, nüfus daireleri, belediyeler, vergi daireleri…Orijinali yabancı dilde bir belge verilecek ise bu belgelerin yeminli bir tercüman tarafından hedef dile yeminli çevrisi yapılmış ve noter onayı da yapılması zorunludur.

Yurt dışı eğitim ihtiyaçlarına ek olarak evlilik, doğum, ehliyet vb. işlemleriniz için de ilgili belgelerin tercümeleri yeminli ve onaylı olarak talep edilmektedir.

Yeminli tercüme dilleri hangileridir?

Yeminli Tercüme İstanbul, İngilizce, Fransızca, Rusça, Almanca, Arapça, İspanyolca, Sırpça, İtalyanca, Ermenice, Çince, Gürcüce, Macarca, Arnavutça, Felemenkçe, Kürtçe, Lehçe, Azerice, Estonya’ca, Afgan’ca, Korece, Japonca, Fince, Kazakça, Rumence, İbranice, Portekizce, Bulgarca, Yunanca, Farsça, Ukraynaca, Belarusça, Makedonca, Boşnakça, Kırgızca… İstanbul yeminli tercüme hizmeti verilir.

İstanbul yeminli tercüme ücreti ne kadar?

*Konusuna göre,

*Çeviri dillerine göre,

* Karakter sayılarına göre İstanbul yeminli tercüme fiyatları değişir.

Yeminli tercüme belgelerine Noter nasıl yapılır?

Tercüme bürosu yeminli tercümanı tarafından tercümesi yapılmış belgeler noterde onaylatılır. Bu belgelere noter onaylı tercüme belgeleri denir.

Yeminli tercüme belgelerine Apostil nasıl yapılır?

Yeminli tercümeler noterde onay yapılır. Daha sonra Kaymakamlık / Valiliklerde Apostil onayı yapılır. Bu belgeler Lahey ülkelerinde geçerlidir.

Lahey ülkelerinde kullanılacak belgeler yeminli tercüme – noter- Apostil yapılması zorunlu mudur?

Evet. Önce yeminli tercüme, noter ve Apostil yapılmalıdır.

Noter yeminli tercüme belgelerine Apostil nasıl yapılır?

Türkiye’den alınan belgeler yurtdışında kullanılacak ise yeminli tercüme, noter ve Kaymakamlık / Valiliklerde Apostil yapılması gerekir. İstanbul valilik ve ilçe kaymakamlıklarında Noter yeminli tercümeler Apostil onayı alınır.